• © IMACT

  • © IMACT

  • (c) DOSA

  • © JP Bresser

  • © K.Prins

  • © JP Bresser

Copyright 2017 - DOSA in samenwerking met IMACT

Verzoek

Bent u redelijk dichtbij betrokken geweest bij dit voorval dan wel zelf het slachtoffer? Vul dan a.u.b. een incidentformulier in. Dit kan anoniem. Is er bij u een incident bekend dat hier niet gemeld staat? Ga dan naar meldingen voor derden of neem  contact op per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Privacy

De bescherming van persoonsgegevens is erg belangrijk voor de DOSA. Want zonder de garantie dat herleidbare persoonsinformatie niet openbaar wordt, zullen duikers/freedivers waarschijnlijk niet snel informatie delen. Lees hier meer over de privacy

Welkom op de site van DOSA

Op deze site kunt u meldingen maken van duikgerelateerde incidenten waar u direct bij betrokken bent geweest. De afkorting DOSA staat voor Duik Ongevallen Statistiek en Analyse. De DOSA is ontstaan op initiatief van de Werkgroep Ongevallen Registratie (WOR) van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). DOSA is óók voor freedivers. De DOSA is een samenwerkingsverband van vele duikorganisaties die in Nederland actief zijn. Alle deelnemers onderschrijven het belang van een centraal registratiepunt in Nederland voor duikincidenten en -ongevallen. DOSA is er vóór u, maar met name dóór u. Zonder meldingen heeft DOSA geen bestaansrecht.

 

Wat is het doel van de DOSA?

Het doel van de DOSA is het duiken veiliger maken. Dat doen zij middels het registreren, onderzoeken, analyseren en publiceren van incidenten en ongevallen met duikers in Nederland, maar ook Nederlanders in het buitenland. Duikers (ook technisch en freedivers) van alle organisaties en opleidingssystemen kunnen hun incident melden in het systeem van de DOSA. De DOSA verwerkt deze gegevens in geanonimiseerde vorm en stelt een verkorte versie van deze informatie aan een ieder ter beschikking middels deze website.

De DOSA bestaat uit een groep vrijwilligers met verschillende profielen en netwerken. Binnen hen zijn de volgende disciplines gebundeld: Veiligheidskunde, Geneeskunde, Wetenschap, Rechten, Techniek en Communicatie. Op deze manier hebben we een brede achterban binnen de duikgemeenschap en kunnen we bouwen op kennis en ervaring van velen. De DOSA gebruikt voor haar meldingssysteem een op maat gemaakte database.

De gezichten achter DOSA:

David


David Wassing is 64 jaar en hij duikt sinds 2002. 
Hij is een enthousiast PADI duiker.
Hij heeft inmiddels meer dan 1200 duiken in zijn logboek staan. 
Zijn interesses zijn onderwater biologie en video.
Voor een 'pensionada' is David nog behoorlijk actief

 

Wander

 


Wander Bordewijk is een 3-ster NOB instructeur, instructeur trainer,

duikschoolhouder en leerkracht vso. Hij duikt sinds 1972.
Wander vindt DOSA een belangrijk middel om de duiksport veiliger te maken.
Hij wil daar graag aan meewerken.
Zijn motto is: "Van fouten moeten we immers leren"

 

 

Marco


Marco Wijers is 51 jaar en duikt sinds 2003.
Hij is opgeleid bij Amphibius. Zijn 'duikteller' staat op 500+.
Hij omschrijft zijn interesse bij het duiken als algemeen.
Marco vindt gewoon alles leuk.

 

 

Mandy

 

Mandy Teernstra is 55 jaar en duikt sinds 1993.
Zij heeft in 2009 de overstap gemaakt van PADI en SSI naar GUE.
Grot- en wrakduiken vindt ze prachtig, maar ze mag ook graag freediven.
Het digitale logboek van Mandy staat op 1000+Wilt u weten waarom DOSA meldingen belangrijk vindt? Klik dan hier!